En walk in closet (på svenska ibland även kallad klädkammare) är för många en fristad. Det är ett utrymme där kläder, accessoarer och minnen ryms. Men det är inte bara ett rum för att hänga kläder eller gömma undan skor. I själva verket avslöjar klädkammaren ofta en hel del om din personlighet, dina drömmar och din väg i livet. I den här artikeln tittar vi närmare på dessa utrymmen och förklarar varför de är mer än enbart en förvaringslösning.

3 skäl till att en walk in closet är mer än bara en förvaringslösning

Det finns flera olika skäl till att en walk in closet är mer än en förvaringslösning. Till exempel kan man hävda att:

  • Plaggen berättar historier. Varje enskilt plagg i en klädkammare har en historia att berätta. Det kan till exempel röra sig om klänningen från den speciella dejten, skorna du impulsköpte på semestern eller den gamla jackan som har gått i arv i generationer. Alla de olika plaggen representerar stora eller små ögonblick i ditt liv. Genom att välja ut och presentera dessa plagg bevarar du minnena och ögonblicken samt skapar en tidslinje över din personliga historia.
  • Den speglar utvecklingen av din personliga stil. En walk in closet är också speciell på så vis att den speglar utvecklingen av din personliga tid. Du kan ofta titta på plaggen och se utvecklingen från tonårsrevolten till den mer professionella omvandlingen och den mogna sofistikeringen. Din samling kläder är ett bevis på hur du har vuxit och förändrats samt hur din smak har mognat under årens lopp.
  • Den följer upp dina ambitioner. Ofta köper du kläder och accessoarer som inte bara är till för den person du är idag utan den du egentligen vill vara. Några exempel på detta är den orörda aftonklänningen eller stilettklackarna – dessa kan symbolisera en dröm eller ett mål som ännu inte har uppnåtts. Plaggen påminner dig således om dina ambitioner och de resor i livet som du ännu inte har påbörjat.

Detta är några av de främsta skälen till att klädkammaren är så mycket mer än enbart en förvaringslösning.

En walk in closet är mer än bara en förvaringslösning