Bor du Norrköping och behöver hjälp med personlig assistans? Då är det dags att börja kolla upp olika assistansföretag i Norrköping. Det finns flera stycken, både inom den privata och offentliga sektorn. Du kan både ansöka om assistans via kommunen, som sedan tar beslut, eller via försäkringskassan. Det är även möjligt att anställa assistenter i egen regi. Då behöver du dock ha ett eget företag, du kan välja vilken sorts bolag du vill öppna. Det finns mycket att tänka på om du själv vill anställa assistenter. Till exempel får du inte behålla någon vinst om du har företag, allt överskott måste betalas till försäkringskassan. Dock skiljer sig detta beroende på om du driver assistentföretag enbart åt dig själv eller åt andra. Är det endast för dig själv får du inte ta ut vinst, men om du däremot tänker erbjuda personlig assistans även åt andra får du göra vinst i företaget. Tänk dock på att du behöver ett tillstånd av IVO.

Vilken sorts assistans behöver du?

Hur ofta man behöver assistans är otroligt olika. En del behöver endast några timmar i veckan, andra behöver hjälp 24 timmar om dygnet. För att du ska hitta ett assistansföretag i Norrköping som passar just dig och dina behov, är det bra att jämföra olika bolag ordentligt. Detta kan du naturligtvis göra själv, men det tar tid och kan vara lite krångligt. Varför inte gå via en förmedling istället? Då kan ett professionellt företag hjälpa dig att jämföra och utvärdera assistansföretag i Norrköping och säkerställa att du får den service som du behöver.

Rättigheter och skyldigheter

När du ansöker om hjälp från ett assistansföretag i Norrköping finns det både skyldigheter och rättigheter att ha koll på. En av dina rättigheter är att du ska få bestämma hur tiden ska läggas upp. Din personliga assistans finns där för att hjälpa dig möjliggöra det du vill göra, om det så är att gå på stan och shoppa, bada i badhuset eller något annat. Dock har du också skyldigheter i och med att de personliga assistenterna måste ha rimliga arbetsvillkor. Ta hjälp från ett företag som kan hjälpa dig att utvärdera assistansföretag i Norrköping.

Assistansområdet i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *