Det är lätt att tänka att man ringer till en glasmästare när en fönsterruta har gått sönder. Även om det ett vanligt arbetsområde för glasmästare finns det många fler saker de hjälper till med. En aktör i Stockholm har tagit fram ett antal bra tips på när du ska lyfta luren och ta hjälp av den som jobbar med glas. Några sådana tillfällen är vid:

  • Inredningslösningar i bland annat badrum
  • Renovera upp och snygga till balkonger
  • Glasväggar i huset
  • Reparationer

Inredningslösningar

Allt fler vill göra om sina badrum för att skapa en känsla av vardagslyx. Då kan en duschvägg av glas göra stor skillnad för att lyfta upplevelsen av rummet. En glasmästare kan ta fram lösningar som passar badrummets storlek och mått samtidigt som det blir en elegant lösning.

Snygga balkonger

I Stockholm har det skett en våg av ombildningar från hyresrätter till bostadsrätter de senaste åren. Många hyreshus har varit funktionella men långt ifrån vackra. Som bostadsrättsägare kan du däremot vilja byta ut både balkongen och själva räcket från en tråkig stål- eller betongvariant till stilrent glas. Just värdeökningen är en av orsakerna till att ombildning har varit så populärt just i Stockholm.

Glasväggar

För den som funderar på hur man får till ett extra rum i den öppna planlösningen men samtidigt inte stänger ute härligt ljus finns en mycket smakfull lösning. Innerväggar av glas blir både vackert, ljuddämpande och tillåtande för ljusinsläpp. Kontakta en glasmästare som guidar dig fram till en bra lösning.

Reparationer

När ni har gamla fönster, som inte riktigt är redo att bytas men som behöver lite omsorg på sina ställen, kan det vara bra att kontakta en glasmästare. De kan både reparera fönster, sätta in fönsterlås, byta ut enskilda glaspartier och på andra sätt underhålla utan att ni behöver byta alla fönster på samma gång.

Därför ska ni satsa på underhåll

Hemelektronik repareras inte så ofta numera utan byts istället ut. Det beror på att andrahandsvärdet är lågt och att omsättningen på produkterna har blivit högre. När det kommer till fastigheter ser verkligheten annorlunda ut. Att byta fönster är en stor investering som tar många år att räkna hem. Ett omsorgsfullt underhåll förlänger livslängden på era fönster och sparar därmed pengar. Ni får också en vackrare tillvaro när ni tar hand om huset eller lägenheten.

Vill du har fler tips kan du läsa vidare här.

Fyra tillfällen du inte visste att du skulle ringa glasmästaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *