Genom att köpa begagnade rörbockningsmaskiner går det att få dessa till ett betydligt lägre pris än om de köps fabriksnya. De kan antingen köpas via verkstadsföretag eller privata säljare. Skillnaden är stor både i garanti och utbud.

Rörbockningsmaskiner via verkstadsföretag

Verkstadsföretag som säljer olika maskiner för metallbearbetning bör även ha rörbockningsmaskiner i sitt utbud. Flera av dessa agerar som en bilhandlare och kan därmed låta kunder byta in gamla maskiner när nyare köps in. Verkstadsföretaget underlättar för kunden att bli av min sin gamla samtidigt som de kan erbjuda ett bredare utbud av produkter – både nya och begagnade. Att köpa via ett verkstadsföretag har flera fördelar.

 • Kompetens
  Verkstadsföretag är specialister på de maskiner som de säljer. De kan därmed tydligt förklara fördelar och nackdelar mellan de olika modellerna, rekommendera produkt efter kundens behov och förklara unika funktioner. Vid köp av rörbockningsmaskiner på privata andrahandsmarknaden är sällan säljaren lika insatt.
 • Utbud
  Det är alltid lättare att hitta rätt maskin om det finns ett brett utbud att välja på. De som säljer begagnade rörbockningsmaskiner har både inbytesprodukter och kontakter med uppköpare både lokalt och i andra länder. Som kund går det även att ange vilken maskin som önskas varpå de kan söka inom sitt nätverk och se vad som finns tillgängligt.
 • Garanti
  Även om garantin är kortare på begagnade produkter än nya så ingår det generellt en viss tids garanti. För kunden är det en trygghet då de kan kontakta säljaren om ett fel upptäcks inom ett par månader.
 • Nytt och gammalt
  Eftersom nya och begagnade maskiner finns tillgängliga på samma ställe blir det enkelt att ställa prisnivåer, funktioner och kvalité mot varandra. Kanske är skillnaden inte så stor som kunden från början tänkte.
 • Finansiering
  Verkstadsföretagen kan erbjuda delbetalning och andra finansieringslösningar. Skulle maskinerna köpas privat behöver finansiering lösas på egen hand.

Att köpa begagnat – direkt av tidigare användare

Som visas ovan finns flera fördelar att köpa begagnade rörbockningsmaskiner från verkstadsföretag. Men generellt innebär detta även att priset är lite högre än om maskinerna köps direkt från de som tidigare använt dem. Detta kan ske via stora köp-och-sälj marknadsplatser online eller via maskinauktioner. Den som köper privat bör däremot vara mycket väl insatt i vad som ska kontrolleras innan köpet. Någon ångerrätt eller garanti följer inte med och maskinerna är inte kontrollerade av någon oberoende part.

Att köpa begagnade rörbockningsmaskiner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *