När man blir förälder finns det åtskilliga saker man plötsligt behöver som man kanske tidigare inte ens ägnat en tanke. Allt ifrån spjälsäng till skötbord, bilbarnstol och barnvagn behöver införskaffas per omgående. (Detta är i vilket fall många gånger känslan man får). Här kan man göra ett flertal intressanta val. Om man gillar cykling kan man till exempel välja bland cykelvagnar som enkelt omformas till en barnvagn! Detta ger en rad fördelar för den som ibland vill kunna färdas lite snabbare utan att ta bilen. Beroende på hur många barn som behöver få plats i cykelvagnen kan man dessutom förvara allt ifrån matkassar till picknickkorgen där.

Cykelvagnar för ett eller två barn

Det finns en hel del olika sorters cykelvagnar att välja bland för de som vill bredda sätten på vilka de kan ta sig fram. Genomgående är det fråga om bekväma vagnar där man sitter tryggt och bekvämt bakom en vuxen som trampar fram genom landskapet. Väljer man en kraftigare cykelvagn kan man utan problem köra två barn samtidigt även om de hunnit bli några år. När man inte använder cykelvagnen kan den enkel fällas ihop som en vanlig barnvagn. Detta gör att den kan få plats i bilen när man skall åka iväg på tur.

Värt att tänka på för den som drar cykelvagnen är att se över cykeln och dess funktioner. Vidare bör man alltid ha en säkerhetslina från cykelvagnen till cykeln för säkerhetskull. Tänk på att olja cykelns nav och kedja ordentligt inför en ny säsong. Om man inte har haft ordentlig rengöring av cykeln innan vintern kan man behöva rengöra kassett och bromsar. Det är också viktigt att se över alla skruvar och handtag för att vara helt säker. Lyktor, reflexer och ringklocka är också viktiga delar att se över vilka ofta kan behöva justeras eller få nytt batteri.

Som alltid när det gäller cyklar är hjälmen en självklarhet. Om ingenting annat skulle fungera tillförlitligt kan man i alla fall lita på att hjälmen tar emot de värsta smällarna. Cykelvagnar och hjälmar i en rad olika versioner finns att hitta via denna sida.

Barnvagnar eller cykelvagnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *