Byt stil hemma – anlita en tapetserare

Vill du ge ditt hem en ny stil? Är du trött på färgen i sovrummet? Ett enkelt sätt att förnya ett rum är att tapetsera om. Man kan också måla om men tapetsering ger ofta en mjukare och mer hemtrevlig känsla i ett hem. Med tapeter kan du även få fantastiska mönster som är nästan omöjliga att få till med målarfärg. Du ser också direkt hur slutresultat kommer att bli vilket kan vara ganska svårt med målarfärg som ofta ändrar nyans när den är torr. Om du inte har tid och ork att tapetsera själv så finns det många duktiga målare i Malmö som kan utföra en tapetsering åt dig.

Varför anlita en målare för tapetsering i Malmö?

Det finns många fördelar med att anlita en professionell målare för att utföra en tapetsering i Malmö. De vet exakt hur man ska få en tapet att sitta snyggt och hur man anpassar mönster. Tapetserar man själv är det lätt att det blir snett och bubbligt. Du slipper själv köpa tapetklister och annan utrustning som behövs. Du sparar också enormt mycket tid. Det många inte tänker på när det gäller tapetsering är att det krävs mycket förarbete innan man kan börja sätta upp tapeterna. Om underlaget inte är jämt kommer det att synas på de nya tapeterna. Man ska alltid spackla och slipa väggarna så att de får en jämn yta innan man tapetserar. Är man inte van att slipa och spackla så tar det enormt mycket tid i anspråk. Man kan också få ont i axlar och rygg eftersom man jobbar i ganska obekväma arbetsställningar.

Tapetsering på egen hand

Vill du komma ned lite i pris så kan du tapetsera själv. Det gäller att vara inställd på att det är krävs mycket jobb och kommer förmodligen ta dubbel så mycket tid som du räknat med. För att göra tapetseringen i Malmö lite enklare så kan du använda en ny typ av tapet som heter ”Easy up”. Det är en tapet som är mycket enkel att använda. Du placerar tapetlimmet direkt på väggen istället för tapeten och sedan sätter du upp tapeterna kant mot kant. Man får väldigt fina skarvar eftersom man inte överlappar som med vanliga tapeter. Easy up är tillräckligt tjock för att den gamla tapetens mönster eller färg inte lyser igenom. Easy up tapeter kan du beställa i din målarhandel eller på internet. Det finns ett mycket brett sortiment med både enfärgade och mönstrade tapeter i olika modeller.

Byt stil hemma – anlita en tapetserare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *