Att få hemmet att bli en tryggare plats är för många intressant. I takt med att man hör om inbrott och stölder, är det vanligt att hela villaområden går samman för att byta ut alla dörrar mot säkrare alternativ. Det finns en god tanke bakom att alla i ett område rustar huset med larm eller säkerhetsdörrar. Det ger en signal till potentiella inbrottstjuvar att hela området är noga med säkerheten. I kombination med vaksamma grannar har man då ett stort försprång och kan ofta helt slippa att någon bryter sig in.

Säkerhetsdörrar är någonting som dragits med fördomar under flera år. Bland annat handlar det om att dörrarna inte skulle vara estetiskt tilltalande. Detta är kort sagt någonting som inte behöver stämma. Konstruktionen i dagens säkerhetsdörrar lämnar möjlighet att modifiera ytskiktet efter eget tycke och smak. Vanligtvis använder man sig av äkta trä som ett skikt ytterst på dörren som i övrigt är tillverkad i stål och plåt. I konstruktionen finns även isolering som hindrar ljud och brand. För den som bor i ett lägenhetshus kan en säkerhetsdörr ha flera fördelar. Å ena sidan är det en säkrare dörr som man inte kan ta sig in i hur enkelt som helst. Vidare dämpar det ljud väsentligt och bidrar till att man får en bättra ljudnivå i trapphuset.

Gemensam sak i att köpa säkerhetsdörr

Bostadsrättsföreningar som vill slå ett slag för bättre säkerhet kan gå samman och köpa säkerhetsdörrar till hela fastigheten. När man har säkerhetsdörr i såväl port som till varje bostad, är det näst intill omöjligt för en inbrottstjuv att komma in. Det är förmodligen inte heller någonting som en tjuv skulle försöka då risken för att bli gripen är enorm. Såväl brandsäkerhet som ljudnivå och inbrottsskydd bidrar till en attraktiv miljö som kan bidra till ett ökat intresse för de bostäder som finns i huset. Vidare kan det ge andra följdeffekter som alla är positiva.

Dagens säkerhetsdörrar är utformade för att fungera bra tillsammans med varje inredning och stil. Det finns till och med säkerhetsdörrar med glas för de som vill ha en helt vanlig dörr till det yttre. Glaset man använder sig av är säkert och krossas inte i första taget. Det kan därför fungera utmärkt även i en port. Den som har säker dörr och säkert glas kan slippa en hel del oro som annars kan finnas med när man inte befinner sig i närheten av sin bostad.

Förstärk hemmet med säkerhetsdörrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *