I Båstad finns flera golvföretag som framhäver vikten av att anlita proffs vid golvslipning. Det är inte oväntat eftersom de erbjuder denna tjänst. Men när behöver egentligen proffs anlitas och när kan slipningen genomföras på egen hand? Primärt är det två faktorer som skiljer sig mellan att göra det själv och att köpa in hjälp. Det handlar om kvalitén och kostnaden. Detta i likhet med de flesta andra hantverksarbeten.

Kostnaden – Från 500 kr per dygn

Att hyra en slipmaskin, samt vissa tillbehör, kostar ungefär 500 kr per dygn. Det finns uthyrningsföretag i Båstad som hyr ut allt från mindre slipar och verktyg till minigrävskopor och släp. Det finns även tjänster som innebär att hyra sker av andra privatpersoner. Däremot innebär detta en större risk då någon kvalitetskontroll på de saker som hyrs ut av privatpersoner inte finns. De som vill utföra golvslipning på egen hand kan därmed hyra slip en helg och betala ca 1000 kr.

Att ta in hantverkare för golvslipning kostar ca 500 kr per timme. Eftersom det tar ett par timmar så kommer kostnaden att hamna på ett par tusenlappar. Detta självklart beroende på hur stort golv som ska slipas. Flera företag i, och omkring, Båstad anger pris per kvadratmeter vilket gör det enklare för kunden att räkna ut ett pris.

Kvalitén – Från halvbra till bra

Golvslipning är inte svårt – att få det snyggt är däremot svårt. Om det ska utföras själv eller inte beror därmed till stor del på vilket resultat som önskas.

  • Missfärgning på golvet i källaren
    Källaren är knappast det ställe som prioriteras gällande estetik. En ”halvbra” golvslipning kan även döljas med en matta och kommer sällan påverka priset vid eventuell försäljning. Det viktiga är att prova sig fram sakta med den slipmaskin som är hyrd. Helst av allt på ett ställe där det inte syns så mycket för att känna sig för hur maskinen fungerar.
  • I mitten av vardagsrummet eller på köksgolvet
    Ska golvslipning genomföras själv krävs kunskap! Risken är annars stor att en ytterligare kostnad uppstår – när golvföretaget ordnar till skadorna som uppstått.

Vad kostar golvslipning i Båstad?

Allt för många väljer att slipa golvet själv för att de anser att hantverkarna är för dyra. Detta utan att veta vad kostnaden skulle bli och dessutom utan att räkna med ROT-avdraget.

Mät ytan som ska slipas, kontakta ett eller fler företag om hanterar golvslipning i Båstad för offert. Ställ detta mot att hyra slipmaskin själv och genomföra jobbet.

Slipa golven i Båstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *