Attefallshus är en sorts byggnad som närmast kan liknas vid ett komplementbostadshus. Som tomtägare får du nämligen uppföra ett sådant hus utan bygglov. Förutsättningen för detta är att det redan finns en befintlig bostad på tomten med bygglov.

Ett Attefallshus kan användas till en rad olika ändamål. Du kan till exempel använda det som en permanentbostad. Andra användningsområden inkluderar gäststuga, förråd eller garage. Men även om användningen uppenbarligen är mångfacetterad vill vi belysa de fördelarna som det för med sig att uppföra ett sådant hus.

Fördelarna med Attefallshus

Det finns förstås såväl för- som nackdelar med att uppföra ett Attefallshus. Vi känner dock att fördelarna vida över nackdelarna och av denna anledning väljer vi här att fokusera på de positiva aspekterna.

Dessa är de främsta fördelarna som vi ser:

  • Attefallshus kan byggas utan bygglov. Ja, du läste rätt – det krävs inget bygglov för att du ska få bygga ett Attefallshus. Detta förutsätter dock att du redan har ett bostadshus på tomten. Det nya lilla huset ses då som ett komplement till din ordinarie bostad.
  • Du kan få ett sprillans nytt hus levererat till din tomt. Idag finns det leverantörer som låter dig beställa ett nyckelfärdigt hus och sedan få det levererat till tomten. Med hjälp av en lyftkran kan huset enkelt placeras på exakt den plats på din tomt där du vill ha det. Du behöver med andra ord inte lyfta ett finger för att få huset på plats.
  • Vissa nyckelfärdiga Attefallshus har ett loft. Ett hus av detta slag får som mest vara 4 meter högt upp till taknocken. Det gör det möjligt att bygga ett loft i huset om man så önskar. Och precis som du kan köpa nyckelfärdiga Attefallshus utan loft kan du även beställa ett som är komplett med loft.
  • Du kan använda Attefallshuset som permanent bostad. Det går att utan större problem få plats med allt som krävs för att kunna använda ett Attefallshus som permanent bostadshus. Vi syftar då på kokvrå, toalett och dusch. Det gör att du kan bo permanent i det lilla huset eller hyra ut det och få en hyresinkomst.

Dessa är bara några av fördelarna med att bygga ett nytt litet hus på tomten. Om du fantiserar lite kan du säkert finna ytterligare fördelar med att upprätta ett Attefallshus!

Attefallshus har flera fördelar för tomtägare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *