Genom att boka en trädgårdsarkitekt för trädgårdsdesign kan trädgården både bli mer funktionell och estetiskt tilltalande. Vad kostar det? Följande exempel är från en trädgårdsarkitekt i Stockholm.

  • Lilla Designpaket
    I det ”Lilla designpaketet” ingår ett hembesök där trädgårdsarkitekten kommer hem till kunden för att diskutera olika lösningar och se på vilka förutsättningar som finns. Utifrån samtalet skapas sedan en moodboard (ett slags collage) där växter, grusgångar, stenpartier och annat presenteras rent visuellt. Om kunden känner att det är rätt kommer arkitekten att skapa en komplett trädgårdsritning. Nu blir det exakt skalenligt och tydligare hur trädgården ska planeras gällande både funktion och struktur. Ritningen är i svartvitt och med mått nämnda. Det innebär att ritningen sedan kan användas i kontakt med vilken trädgårdsarkitekt som helst varpå de kan utföra det arbetet inom trädgårdsdesign för att överföra ritningen till verklighet. Under arbetet att skapa ritningen har arkitekten kontakt med kunden 1 – 2 gånger för att följa upp tankar och idéer. Priset för trädgårdsdesign via lilla paketet är 25 000 kr.
  • Stora Designpaketet
    Det som tillkommer i val av stora designpaketet är växtlista, markplaneringsritning samt en illustrativ 3D-ritning som illustrerar delar av trädgården. Detta för att skapa en ännu tydligare bild av hur det kommer att bli, vilket kan behövas vid mer avancerade arbeten. Växtlista är en sammanställning av de växter som är planerade att användas inom trädgården. Priserna är från ett företag som är verksam i Stockholm. De anger även att det i priset ingår resa inom Stockholm. Vid arbete i andra städer kan eventuellt resekostnad tillkomma.

Välja företag för trädgårdsdesign i Stockholm

Då det finns flera som erbjuder trädgårdsdesign i Stockholm finns möjligheten att jämföra deras utbud, priser och tjänster. Men framförallt kontrollera deras kompetens och referenser.

Trädgårdsdesign – kan utföras av alla…
Då det inte finns någon lag som säger att enbart trädgårdsarkitekter får utföra trädgårdsdesign kan ”vem som helst” erbjuda detta. Välj en trädgårdsarkitekt då den personen då har dokumenterad kunskap inom området.

Du har ingen ångerrätt
Vid köp av produkter finns alltid en ångerrätt – men det gäller inte tjänster. Har du skrivit på ett avtal för trädgårdsdesign så det detta avtal som gäller. Det är därmed viktigt att läsa igenom avtalet noga innan och välja trädgårdsarkitekt med omsorg.

Trädgårdsdesign i Stockholm, ett prisexempel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *