Vad händer om man inte utför slyröjning i Stockholm?

Alla som har en lite större tomt eller som äger mark i Stockholm vet hur fort sly växer och vilka konsekvenser det kan ha för annan växtlighet på området. Om man låter slyn växa fritt så hämmar det tillväxten av vackra träd och även av bär. Bär behöver få ta del av solljus och blir det för mycket sly på en tomt så når inte solens strålar ner till marknivå. Många tomtägare röjer också bort sly för att få tillgång till en vacker utsikt över till exempel en sjö. Håller man inte kontinuerlig efter slyn så försvinner sjö- eller havsutsikten ganska snabbt och man kommer enbart att se slyn. 

Vad innebär slyröjning i Stockholm? 

Många personer tar inte tag i slyröjningen, detta av många olika anledningar. Dels är det fysiskt tungt att röja sly och både rygg och axlar kan få en del stryk. Det är tidskrävande och ingenting man hinner göra på kvällen efter jobbet. Man måste också ha en del specialutrustning och verktyg och de är inte alla som äger de verktyg som behövs. Många upplever det som en onödig utgift att lägga pengar på en sekatär, röjsåg eller slyröjare. Dessutom måste man ha skyddsutrustning som hjälm, skyddsglasögon, skyddshandskar och tåliga kläder. 

Slyröjning för nybörjare 

Om du aldrig har utför slyröjning i Stockholm tidigare så ska du inte låta dig skrämmas, även om uppgiften först verkar helt omöjlig. Det går att göra slyröjningen på egen hand men var beredd på att det kommer att ta ganska lång tid, förmodligen dubbelt så mycket tid som du själ uppskattar tidsåtgången till. Investera i de verktyg och utrustning som behövs och glöm inte hörselkåpor eftersom en röjsåg tenderar att låta ganska mycket. 

Professionell slyröjning i Stockholm 

Det går naturligtvis också att anlita professionella skogsarbetare som specialiserar sig på slyröjning. Det kommer ett kosta dig lite mer men du kommer att tjäna in otroligt mycket tid och slipper onda muskler och leder. Fråga runt bland grannarna vilket företag de har använt för sin slyröjning så du vet att du anlitar ett företag som jobbar på ett effektivt och seriöst sätt. Fråga alltid om de städar bort slyn och vad de gör med alla små stubbar och buskar som blir kvar. Ibland ingår efterarbete med sekatör där de klipper bort alla små buskar som har blivit kvar, men det är långt ifrån alltid den tjänsten utförs av slyröjare i Stockholm. 

Vad händer om man inte utför slyröjning i Stockholm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *