Det går att få jobb på en städfirma utan tidigare utbildning eller erfarenhet. Men det finns både egenskaper och annat som gör att du lättare kan få jobbet. Dessa egenskaper efterfrågas ofta hos städfirmor i Stockholm. För att se vidare information om städ i Stockholm, besök ishine.se.

Språk

Det finns städfirmor som kräver att de anställda har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Men behovet av olika språk, samt flexibla lösningar, är mycket brett. En städfirma kan exempelvis specialisera sig på att erbjuda tjänster på ett flertal olika språk och i detta fall blir språkkunskaperna en stor konkurrensfördel. Läs på om företaget för att förstå vad de söker för kompetens då detta alltså kan skilja rejält.

Tidigare städerfarenhet

Att ha tidigare erfarenhet av en bransch är alltid en fördel. Detta oavsett inom vilken bransch som personen vill arbeta. I en ansökan till en städfirma kan det därmed nämnas att du:

  • Städat hos annat företag i Stockholm tidigare.
  • Städat hos ideella föreningar.
  • Varit ansvarig för städning inom tidigare anställning.

Den tidigare erfarenhet bör även kunna stärkas med intyg och referenser. På ett arbetsgivarintyg framgår det mellan vilka datum som personen varit anställd och genom att komplettera med referens kan chef eller kollega kort uttrycka sin uppfattning om personen.

B-körkort

B-körkort är inte alltid ett krav – men alltid en fördel. En mycket centralt belägen städfirma kan klara av att utföra uppdragen genom att de anställda går eller åker kollektivt. Detta medan en samordnare åker med bil och levererar städmaterial. Dessutom genomförs uppdragen oftast av 2 – 3 personer vilket innebär att enbart en av dem behöver ha körkort.

Samtidigt ger ett körkort en betydligt större flexibilitet. Detta inte minst för den som söker jobb hos en städfirma i förorter till Stockholm och i områden där bil är det enda snabba sättet att ta sig fram.

Ta initiativ – Sök jobb på städfirma i Stockholm

Väldigt många företag lägger inte ut arbetsannonser på Arbetsförmedlingens hemsida eller på sin egen hemsida. De hör istället med de anställda om de har vänner som söker jobb samt förväntar sig att få spontanansökningar. Som visas ovan är erfarenhet, kompetens, B-körkort och språkkunskaper fördelar – men inget måste. Det som väger allra tyngst är personliga egenskaper. Att ta initiativet och kontakta en lokal städfirma är ett sätt att ”visa framfötterna”.

Enklare att få jobb på städfirma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *