Är era fönster gamla och i behov av renovering – eller behöver de bytas? Att byta fönster resulterar en relativt stor kostnad vilket innebär att man bör ta in offerter och planera arbetet i god tid. Innan du väljer att byta fönster – detta kan du tänka på om du bor i Västerås.

Få flera prisförslag på att byta fönster i Västerås

Är det bara ett enda fönster som behöver bytas eller ska det bytas på hela bostaden? Är det ett större fönsterbyte kommer kostnaden bli ganska stor och det är därmed viktigt att ta in offerter från flera företag. Enklaste vägen är att googla efter ”Byta Fönster Uppsala” och därmed få fram ett flertal byggföretag som har denna inriktning.

  • Be om offert från flera företag
  • Var noga med att lämna samma förfrågan till alla
  • Låt inte enbart priset avgöra vilken offert som ska väljas

Kontrollera krav på bygglov

Innan du påbörjar ett fönsterbyte bör du alltid kontrollera om det krävs bygglov. Är du osäker kan en bygglovshandläggare på Västerås kommun kontaktas som kan svara på eventuella frågor inom ämnet.

Undersöka om renovering är ett alternativ

Behöver ni verkligen byta fönster? Det kanske är ett alternativ att renovera nuvarande fönster för att därmed hålla nere kostnaden och ge dem längre livslängd. Inför en offert behöver byggföretaget komma hem till dig och se på förutsättningarna. De kan då även granska dina nuvarande fönsters kvalité och ge råd om vilken lösning som är bäst.

Kommunicera till lägenhetsinnehavarna (BRF & Hyresfastighet)

Ska ni byta fönster inom en bostadsrättsförening eller i en stor hyresfastighet? I så fall bör det även läggas stor vikt vid kommunikationen till de som bor i dessa lägenheter. Har styrelsen i en förening eller fastighetsägaren bestämt att fönsterbyte ska ske kan i princip inte lägenhetsinnehavarna motsäga sig detta. Men med god kommunikation och information underlättas arbetet betydligt. Välj gärna ett företag i Västerås som är specialiserad på att byta fönster på dessa fastigheter då de även kan hjälpa till med rätt information till de boende.

Oftast kan man bo kvar under själva renoveringen men man bör vara medveten om vad som väntar med hantverkare 7 – 16 och kyligare rum. Det är framförallt frågor kring detta som de boende brukar komma med.

Innan du väljer att byta fönster i Västerås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *