När man tänker på städfirmor tänker man oftast att de utför arbete såsom hem- och kontorsstädning. Det gör de absolut, men det finns också andra typer av städtjänster man kan få hjälp med från en städfirma. Några av dessa är fönsterputs, desinficering och byggstäd men man kan även få hjälp med städ i utemiljö, golvvård och sanering. För att förklara hur städfirmor jobbar med detta behöver man först gå igenom vad de olika städtyperna innebär.

Städ i utemiljö

Även utanför ett hus eller en byggnad finns det miljöer som kan upplevas som ovårdade och ostädade om man inte kontinuerligt tar hand om dem. Det kan handla om gräsklippning, krattning, sopning och klottersanering. Detta glöms ofta bort men är en stor del av helhetsintrycket ett hem eller företag ger sina besökare. Städ i utemiljö innebära ofta krävande fysiskt arbete, men det finns faktiskt städfirmor som hjälper till även med denna typ av städning.

Golvvård

I ett hem eller en lokal kan det finnas många olika typer av golv, och det kan vara svårt att hålla koll på hur man bäst sköter om alla dessa. Genom en bra städfirma kan man få hjälp att behandla dessa golv och rengöra dem. Nya metoder kommer hela tiden, och därför bör man använda sig av en städfirma som kontinuerligt arbetar med moderna lösningar.

Sanering

För att utföra olika typer av saneringar behövs ofta professionell kunskap och dyr utrustning. Därför är det en mycket god idé att ta hjälp av en städfirma då man vill utföra denna typ av städning. Det kan handla om allt från sanering av gifter såsom PCB och asbest, till borttagning av klotter.

Se till att städfirman är miljövänlig och seriös

Något av det viktigaste då man ska välja sin städfirma är att se till att den är seriös gentemot både kunder och anställda och att den bryr sig om miljön. Man kan se över att städfirman följer dessa punkter för att vara säker på att den är professionell:

  • Svanenmärkt – Om städfirman är svanenmärkt kan man veta säkert att den följer särskilda regler som ser till att minska negativ miljöpåverkan.
  • CSR-A rbete – Ett aktivt arbete med CSR betyder att städfirman värnar om sin personal och tar ett samhällsansvar i sitt arbete.
  • Certifierat företag – Om man ser till att städföretaget är certifierat och auktoriserat så minskar man risken att det är oseriöst.
  • Resultatgaranti – Ett städföretag med resultatgaranti lovar sina kunder ett gott resultat. Det betyder att man som kund ska bli nöjd för att tjänsten ska räknas som tillhandahållen.
Städfirma hanterar varje situation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *